Начальник Миколаївської податкової купив новий Volkswagen id 4 Crozz менше ніж за 4 тисячі доларів

Коментарi:

Декларація чиновника

Виконувач обов'язків начальника головного управління Державної податкової служби у Миколаївській області Роман Корнєв купив новий Volkswagen id 4 Crozz.

Автомобіль, ціна на який стартує від півтора мільйона гривень, Корньову дістався за 150 тисяч, що менше 4 тисяч доларів. Про це свідчать дані щодо декларації чиновника за 2023 рік, пише Nikcenter.

Читайте ПН в Telegram: тільки важливі новини

Така вартість відповідає доходу чиновника у 2022 році. Згідно з декларацією, його річна зарплата у податковій службі – 182 тисячі гривень. Також він отримав грошове забезпечення військовослужбовців у розмірі 419 тис. грн.

Загалом минулого року родина Корньових отримала понад 6,2 млн. грн доходу. Серед них понад 5,6 млн грн – дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю, 25 тисяч гривень соцвиплат та дохід від відчуження рухомого майна.

Ірині Корньовій належать 780 тис. грн, 9 тис. доларів, 9,5 тис. євро та 250 тис. злотих у готівку.

Тому покупки дружини чиновника дорожчі. У декларацію внесено, що у грудні-2022 Ірина Корнєва купила кольє від Cartier – знаменитий «цвях» за 592 тисячі гривень.

Також вона має годинник Rolex Daytona, власницею якого стала в 2016 році. Цьогорічну вартість «ролексу» в декларації не вказано, але в мережі ціна на нього стартує від півмільйона гривень.

Сім'я Корньових з 2019 року володіє житловим будинком площею 237 квадратів та земельною ділянкою на 1200 кв. м у Волинській області, звідки посадовець родом.

На банківських рахунках Корнєв із дружиною зберігають близько 15 тис. грн та 2 тис. євро, а готівкою – 4,5 тис. доларів, 10 тис. євро та 45 тис. фунтів стерлінгів.

Раніше Сергій Корнєв був керівником столичного ТОВ "Спас Безпека" та приватного підприємства "Кобра-Луцьк", зареєстрованого у Волинській області. У реєстрі юридичних осіб також зазначено, що він є власником ГО "Волинський обласний спортивний клуб "Атаман". У 2022 році Корнєв подавав свою кандидатуру на посаду заступника начальника ДПС у Миколаївській області, а у 2023 році став в.о. начальник податкової служби.

Нагадаємо, що НАЗК уважно досліджувало декларацію Очаківського міського голови Сергія Бичкова. Якийсь якимось дивом зміг купити 4-компантну квартиру в Іспанії всього за 125 тисяч євро.