Пентагон стверджує, що російській армії заблокували використання Starlink

Коментарi:

Пентагон та компанія SpaceX Ілона Маска призупинили несанкціоноване використання російськими військовими терміналів Starlink для забезпечення супутникового інтернету у війні з Україною.

Читайте MН в Telegram: тільки важливі новини

У Пентагоні заявили, що США співпрацювали з цього питання також із урядом України.

«На даний момент ми успішно протидіємо російському використанню, але я впевнений, що Росія продовжить намагатися знайти способи використання Starlink та інших комерційних систем зв'язку», – сказав в інтерв'ю Bloomberg помічник міністра з космічної політики Джон Пламб, уточнивши, що «це і далі буде залишатися проблемою», але знайшли «хороші рішення як зі Starlink, так і з Україною».

Пламб відмовився уточнити, як сталося припинення використання Росією інтернет-терміналів. Він дав зрозуміти, що Пентагон успішно співпрацює з SpaceX, незважаючи на часто войовничі та мінливі коментарі Маска та його публікації в X.

«Для мене це дуже надійний партнер і вони також швидко впроваджують інновації, надаючи послуги, корисні Міністерству оборони», – сказав Пламб.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив у квітні, що росіяни найближчим часом будуть "максимально обмежені" у використанні у прифронтових зонах терміналів супутникового зв'язку Starlink. Раніше у ГУР МО підтвердили, що окупанти також використовують ці термінали. Але в SpaceX запевнили, що не співпрацюють із РФ і не передають їй обладнання ні прямо, ні через посередників.