На Херсонському напрямку ворог припинив наступ, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на вечір щодо російського вторгнення.

Триває 807 доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації.

Сьогодні зафіксовано 91 бойове зіткнення. Ворог завдав 6 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 92 обстріли із РСЗВ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському напрямку противник нарощує військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

На Слобожанському напрямку ворог здійснив 5 атак в районах населених пунктів Красне, Мороховець, Олійникове, Гатище Харківської області.

На Куп’янському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Синьківка, Берестове Харківської області; Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку відбито 6 атак в районах населених пунктів Макіївка Луганської області та Торське Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 17 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Роздолівка, Григорівка, Богданівка, Калинівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку відбито 22 атаки в районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Сокіл, Уманське Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, південно-західніше Новомихайлівки та Солодке Донецької області. Там ворог тричі намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку ворог 8 разів атакував в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог протягом доби наступальних дій не вів.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по ЗРК, радіолокаційній станції та 17 районах зосередження особового складу противника.