Ломаченко нокаутував Камбососа та отримав пояс чемпіона світу IBF у легкій вазі

Коментарi:

Для Ломаченка це був перший бій із травня 2023 року.

У неділю, 12 травня, Василь Ломаченко (18-3, 12 КО) став володарем титулу чемпіона світу IBF у легкій вазі (до 61,2 кг), здобувши переконливу дострокову перемогу над австралійцем Джорджем Камбососом (21-3, 10 КО) Перт (Австралія).

У 11-му раунді українець остаточно добив свого опонента. Спочатку Ломаченко відправив Кабососа до нокдауну, але той став на ноги і був налаштований продовжувати бій. Однак Василь одразу ж затиснув австралійця у розі рингу і змусив його знову стати на коліно – рефері втрутився та зупинив поєдинок, зафіксувавши дострокову перемогу нашого співвітчизника.

На рахунку Ломаченка 480 ударів, 175 із яких були точними. Він завдав 70 точних джебів із 270 та 105/210 силових ударів.

Камбосос викинув 371 удар, але лише 40 потрапили в ціль. Він зміг донести 4/182 джеби та 36/189 силових ударів.

Для Ломаченка це був перший бій з травня 2023 року, коли він одноголосним суддівським рішенням програв американцю Девіну Хейні у бою за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. Тепер на рахунку 36-річного українця 18 перемог (12 – нокаутом) та 3 поразки на професійному рингу.

Одразу після поєдинку Ломаченко відповів на кілька запитань у рингу.

«Перше, я хочу подякувати нашому Богу, Ісусу Христу, велике Тобі спасибі. Друге — дякую моєму супернику, Джорджу, його команді. Вони сильна команда. І, звичайно, дякую великому спасибі моїй команді, моєму батькові — моєму тренеру, моїм Андрію, Егісу, Рассу, моїй родині, моїм дітям, моїм друзям. І, звичайно, хочу подякувати всім цим людям за підтримку боксу. Бережи вас Господь», — сказав насамперед Василь.

«Сьогодні я знову став чемпіоном світу. І цей світовий титул для мого батька. Я провів цей бій для батька. Хочу сказати йому велике спасибі. Він тренував мене, він побудував мене, і він на це заслужив. Цей пояс для мого батька».

«Я хочу повернутися додому, до моєї родини і провести час із ними. Дякую".