Родичі полонених бійців 36-ї бригади провели акцію у центрі Миколаєва (фото)

Коментарi:

Сьогодні, 12 травня, у центрі Миколаєва відбулася чергова акція «Полон вбиває», спрямована на привернення уваги до проблем військовополонених.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомляється на сторінці 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського, рідні та близькі миколаївських морпіхів закликають співгромадян та світове суспільство до вирішення питання повернення наших захисників додому.

Також учасники акції вимагають сприяння дотриманню Росією норм міжнародного права щодо утримання українських воїнів.

А напередодні в Координаційному штабі поводження з військовополоненими відбулася зустріч з об'єднанням сімей військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білінського.

Насамперед питання родичів Захисників стосувалися роботи Міжнародний Комітет Червоного Хреста в російській федерації та на тимчасово окупованих територіях.

Розмова тривала навколо пріоритетності запитів на обмін тяжко поранених та хворих бійців, та залучення до переговорного процесу третіх країн та міжнародних організацій. Також обговорили вироки суду, винесені морським піхотинцям судовою системою країни-агресорки.

Представник Штаба повідомив, що з полону повертаються військовослужбовці, які мають різні облікові категорії, зокрема "засуджені". Окремо учасники зустрічі цікавилися інформацією щодо умов утримання українських бранців, а також відомостями про їхнє переміщення з однієї колонії до іншої.