Шойгу пересів у крісло Патрушева, а того усунули – перестановки в путінському оточенні

Коментарi:

У рф Путін підписав указ про призначення Сергія Шойгу секретарем Ради безпеки замість Миколи Патрушева.

Іншим указом Патрушев усунутий з посади.

За словами кремлівського глашата Дмитра Пєскова, Шойгу на посаді секретаря Ради безпеки буде заступником президента в комісії з ВПК. Про те, ким буде призначено Патрушева, стане відомо через кілька днів, додав Пєсков. За його словами, звільнення секретаря Ради безпеки пов'язане з його переходом на іншу роботу.

Пєсков заявив, що путін прийняв рішення призначити «цивільну людину» главою міністерства оборони, оскільки це відомство «має бути відкрито для інновацій та передових ідей». Цією «цивільною людиною» стане екс-перший заступник голови уряду Росії Андрій Білоусов.

Про те, що Шойгу може не увійти до нового складу уряду, експерти та журналісти заговорили після арешту заступника голови міноборони Тимура Іванова, якого звинувачують у отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Директором Служби зовнішньої розвідки путін запропонував залишити Сергія Наришкіна, головою ФСБ Олександра Бортнікова, директором росгвардії Віктора Золотова. Начальник генштабу Валерій Герасимов продовжить роботу на посаді.

Крім того, Путін запропонував призначити головою Рахункової палати Бориса Ковальчука, повідомили у Раді Федерації. Раніше джерела в парламенті пророкували на цю посаду в.о. першого віце-прем'єра Білоусова