У рф змінили версію руйнації багатоповерхівки в Білгороді: вже не снаряд

Коментарi:

У Білгороді обвалився під'їзд у багатоповерхівці.

Ймовірно, будинок може впасти повністю.

За словами губернатора В'ячеслава Гладкова, постраждали не менше ніж 19 осіб. 13 постраждалих госпіталізовано. Під час розбору завалів, як стверджує чиновник, поки не виявили загиблих.

Раніше, близькі до силовиків телеграм-канали, писали, що під час обвалення під'їзду загинули щонайменше чотири особи. Число постраждалих, за різними даними, може сягати 35 осіб.

В Росії не можуть визначитися, через що обвалився будинок. Губернатор Гладков заявив, що будинок було зруйновано прямим влученням снаряда. Потім версію змінили.

Міноборони країни-агресора стверджує, що 10-поверховий будинок у Білгороді зруйновано уламками ракети після роботи ППО.

"Під час відбиття атаки російськими засобами ППО знищено шість ракет "Точка-У", чотири реактивні снаряди РСЗВ "Вампір" і два реактивні снаряди РСЗВ "Вільха". Фрагментами однієї із збитих ракет ТРК "Точка-У" пошкоджено житловий будинок», – заявляють російські пропагандисти

У той же час, голова Центру протидії дезінформації Коваленка після перегляду відео з моменту вибуху та обвалення під'їзду, дійшов висновку, що будинок було «підірвано зсередини». І висловив припущення, що це могла бути «провокація російських спецслужб для виправдання ударів по українських містах».