ЗСУ збили лише 30% російських ракет у квітні

Коментарi:

ЗСУ у квітні вдалося збити лише 30% російських ракет, раніше цей показник був вищим, пише Wall Street Journal, посилаючись на дані від командування української армії.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Число перехоплень ракет РФ за піврічний період також знизилося: 46% проти 73% у попередні шість місяців. При цьому рівень перехоплення безпілотників «Шахед» великої дальності, які збивати набагато легше, за останні півроку знизився лише на 1 процентний пункт – до 82%.

Погіршення ефективності української ППО відбувається в міру того, як Росія збільшує кількість атак з повітря, використовуючи, зокрема, балістичні ракети. Київ же закінчує боєприпаси для поставлених Заходом систем Patriot, які стали «найкращим захистом» від таких атак, зазначає видання.

Протягом останніх шести місяців Росія випустила приблизно на 45% більше дронів та ракет, ніж за попередні півроку. Армія РФ застосувала 2628 дронів «Шахед» (майже вдвічі більше, ніж у минулому шестимісячному періоді), 114 балістичних та 46 гіперзвукових ракет «Кинжал» та «Циркон» (проти 33 і 27 відповідно за попередні шість місяців). Російські військові також перепрофілювали системи ППО С-300 та С-400 для атак по Україні, випустивши лише поточного року 175 ракет по неокупованій українській території. ЗСУ вдалося збити лише 10% російських балістичних ракет за останні шість місяців. При цьому у 2024 році не було перехоплено жодної ракети, випущеної із С-300 та С-400.