За вбивство дружини колишнього міністра економіки Казахстану засудили до 24 років ув`язнення

Коментарi:

Суд засудив колишнього міністра економіки Казахстану Куандика Бішимбаєва на 24 роки позбавлення волі за вбивство дружини.

Відповідне рішення оприлюднила суддя Айжан Кульбаєва у понеділок.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Спеціалізований міжрайонний суд Астани на основі вердикту присяжних визнав Бішимбаєва винним за двома статтями кримінального кодексу Казахстану: «вбивство з особливою жорстокістю» та «катування».

Дружина Бішимбаєва – 31-річна Салтанат Нукенова – була знайдена мертвою в листопаді минулого року в ресторані, що належить родичу її чоловіка, де пара провела майже цілий день і ніч.

Згідно з звітом прокурора, Бішимбаєв жорстоко побив дружину. Нукенова померла від черепно-мозкової травми; одна з її носових кісток була зламана, а на обличчі, голові, руках і кистях були численні синці.

Які деталі справи стали відомі у суді

На суді стало відомо, що Бішимбаєв забороняв дружині працювати, контролював її. За версією держобвинувачення, одружений, екс-міністр застосовував до Нукенова фізичне та психологічне насильство, а мотивом для вбивства стала його ревнощі.

Під час судових розглядів було розблоковано телефон Бішимбаєва. Суддя Айжан Кульбаєва провела огляд телефону та відтворила 12 відеороликів, які екс-міністр зняв у ресторані та в машині 9 листопада — перед смертю дружини. На цих роликах Бішимбаєв ображає Нукенову та розпитує її про минулі сексуальні зв'язки.

Судмедекспертиза зробила висновок, що Нукенова загинула внаслідок черепно-мозкової травми — смерть настала за 6-8 годин до приїзду швидкої допомоги.

За даними держобвинувачення, троє людей у ресторані понад п'ятнадцять разів закликали Бішимбаєва викликати швидку, проте медиків викликали лише вранці 9 листопада.