Електрична м'ясорубка: критерії вибору

Коментарi:

Електром'ясорубка – помічник на кухні, який використовується не лише для виготовлення фаршу з м'яса чи риби.

За допомогою пристрою можна робити домашні ковбаски та макаронні вироби, вичавлювати сік, обробляти фрукти та овочі в сезон консервації. На відміну від традиційної механічної моделі, електрична м'ясорубка має значну продуктивність, дозволяє економити сили та час. При виборі пристрою важливо враховувати низку ключових характеристик.

Потужність та продуктивність

Електром'ясорубки поділяються на три класи:

  1. Низька потужність – до 1200 Вт. Компактні моделі, що подрібнюють в середньому 1 кг продукту за хвилину.
  2. Середня потужність — від 1200 до 1600 Вт. Оптимальний варіант домашнього використання. Середня продуктивність становить 1,5-2 кг м'яса за хвилину.
  3. Висока потужність — від 1600 до 1800 Вт. Розраховані на переробку від 2 до 3 кг продукту, заготівлі напівфабрикатів. Легко перемелюють жилисте м'ясо із хрящами.

Прилади з потужністю понад 1800 Вт використовуються у промислових цілях у ресторанах, їдальнях з великою відвідуваністю, ковбасних та м'ясних цехах. Вони здатні перекрутити від 3 до 5 кг м'яса на хвилину.

Матеріал корпуса

Більшість сучасних моделей мають пластиковий корпус. Вони відрізняються легкою вагою, але вразливі до подряпин та механічних впливів. Найбільш міцними і надійними є електром'ясорубки в корпусі з алюмінію. Метал має стійкість до ударів і довше зберігає естетичний зовнішній вигляд.

Кількість дисків

У комплект електром'ясорубок зазвичай входять 2-3 диски. Кожен із них має різний діаметр отворів. Залежно від потреби користувач може вибрати більш ніжну або грубу консистенцію продукту.

Додаткові опції

Для комфортної та безпечної роботи електром'ясорубки оснащені такими функціями:

  • захист від перегріву;
  • реверс;
  • захист від навантаження двигуна.

Чим більше насадок має прилад, тим вища його функціональність. Для приготування фаршированих ковбасок комплект багатьох м'ясорубок входить Кеббе. Поступово подрібнити картоплю дозволяє насадка для драників. Щоб приготувати печиво із крутого тіста, варто скористатися інструментом із фігурними отворами.

Виробник

Якість пристрою залежить від бренду. Варто придивитися до моделей відомих світових виробників, які спеціалізуються на кухонній техніці. Серед них:

  • Zelmer;
  • BOSCH;
  • Tefal;
  • Moulinex;
  • Panasonic.

Різноманітність кольорів дозволяє підібрати електром'ясорубку, яка поєднується з інтер'єром кухні. Для мінімалістичного дизайну підійде пристрій у нейтральних відтінках. В арт-деко, модерн, ганьби-тік відмінно впишеться модель червоного, чорного або зеленого кольору.