Держсекретар США Блінкен вранці приїхав до Києва потягом

Коментарi:

Зранку у вівторок, 14 травня, до Києва прибув державний секретар США Ентоні Блінкен.

Цей візит став першим після затвердження наприкінці квітня Конгресом пакету військової допомоги Україні на суму 61 млрд. доларів.

Візит має продемонструвати солідарність США з Україною, Сили оборони якої намагаються відобразити наступ росіян та масовані бомбардування на північно-східному кордоні з РФ у Харківській області.

Американський чиновник із делегації, який на умовах анонімності поспілкувався з журналістами, зазначив, що Блінкен прибув до Києва потягом рано вранці і сподівається "надіслати сильний сигнал спокою українцям, які, очевидно, перебувають у дуже складному становищі".

Він додав, що схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня артилерія, ракети великої дальності, відомі як ПТРК, та системи ППО, вже надходять до Збройних сил України.

Сам Блінкен прокоментував свій візит до соцмережі Х.

"Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії", – написав держсекретар США.

Востаннє Ентоні Блінкен відвідав Україну у вересні минулого року.

Минулого тижня США виділили Україні пакет військової допомоги на 400 млн. доларів. До нього увійшли ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS та артилерії та інше.

У Білому домі вже анонсували новий пакет допомоги для України. Екс-заступник держсекретаря Вікторія Нуланд повідомила, що влітку США передадуть Україні більш далекобійну зброю.