На мера Очакова відкрили кримінальне провадження за незаконне збагачення під час війни: можуть покарати... штрафом

Коментарi:

Поліція відкрила провадження щодо мера Очакова за ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем).

До правоохоронців надійшов висновок НАЗК про виявлення у мера Очакова ознак корупційного чи пов'язаного з корупцією правопорушення.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Так, за результатами перевірки щорічної декларації Бичкова за 2022 рік, у нього виявили активи, вартість яких на понад 6500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи.

Йдеться про квартиру в Іспанії площею 122,31 кв.м вартістю понад 5 млн. грн. Крім того, мер отримав нібито від матері подарунки у вигляді готівки на понад 12 млн грн.

Крім того, до НАЗК повідомили, що на рахунки дружини Бичкова надійшло 300 тис. грн від підприємця, який надавав послуги для Очаківської міськради. Ці кошти, за даними перевірки, дружина урядовця витратила на власні потреби.

Як пише , дії чиновника караються штрафом від 750 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до 2 років.