Співвітчизники добровільно передали захисникам України майже три тисячі автівок, – Сервісні центри МВС Миколаївщини

Коментарi:

У квітні збільшилася кількість перереєстрацій транспортних засобів.

Впродовж останніх місяців в Україні спостерігається попит на реєстраційні дії з транспортними засобами в сервісних центрах МВС. У березні було здійснено майже 184 тисяч реєстраційних операцій, а у квітні – понад 247 тисяч.

Найпопулярнішим видом перереєстрації є договір дарування. У березні було здійснено 666 таких операцій, а у квітні – 5 164.

Також збільшилась кількість вибракування транспортних засобів. Ця послуга актуальна для тих осіб, чиї автомобілі постраждали, або застарілі та не підлягають ремонту. Якщо у березні сервісні центри МВС надали майже 2 тисячі послуг з вибракування, то у квітні в два рази більше – 4 167.

Окрім реєстраційних дій із транспортними засобами, громадяни та юридичні особи добровільно передають свої автівки на потреби армії. Це автомобілі, які зняті з державної реєстрації у сервісних центрах МВС та передані військовим.

З початку повномасштабного вторгнення у сервісних центрах МВС всього було добровільно передано на військові потреби – майже 3 тисячі автомобілів.

За перший рік війни, тобто з кінця березня, коли сервісні центри МВС почали знімати з обліку автівки для постановки на відомчу реєстрацію, передано 624 авто. Упродовж 2023 року – 1 747 авто, а за перші 4 місяці цього року – 550. Тобто це автомобілі для ЗСУ, Національної гвардії, прикордонників, ДСНС та інших силових структур. Про це повідомили в Сервісних центрах МВС Миколаївщини.