Російські війська зайшли до Вовчанська з півночі, у місті бої

Коментарi:

Обстановка на фронті у районі населених пунктів Лук'янці, Вовчанськ Харківської області залишається складною.

"В оперативно-стратегічному угрупованні військ Хортиця у зоні відповідальності самого нашого напряму ситуація на східному фронті залишається загостреною, проте підрозділи сил оборони ведуть активні оборонні бої. Спроби російських окупантів прорвати нашу оборону зупинено. Ситуацію стабілізовано, зокрема на Харківському напрямку", – заявив спікер ОСУВ Хортиця Назар Волошин.

Оперативна ситуація залишається складною, проте динамічно змінюється, тривають жорстокі оборонні бої.

"На значній частині нашої прикордонної смуги є населені пункти, в яких ворог намагається закріпитися і використовувати їх для подальшого просування. Минулої доби наші воїни відбили 11 атак противника. Зокрема, в таких населених пунктах за напрямками як Глибоке, Липці, Лук'янівка, Борисівка , Ненудне, Шебекіне, Вовчанськ", – наголосив спікер.

На окремих ділянках у районі Лук'янців та Волчанська внаслідок вогневого впливу та штурмовиків противника для збереження життя українських військовослужбовців та уникнення втрат скоєно маневри. Ворог – під постійним вогневим контролем.

Тим часом Bild повідомляє, що війська РФ зайняли північну частину Вовчанська і обходять місто зі сходу, повідомляє в середу, 15 травня.

За даними експерта Bild з аналізу відкритих даних Юліана Ріпке, окупанти увійшли до північної частини Волчанська, в районі м'ясокомбінату йдуть бої.

Оборону ведуть у тому числі бійці «Легіону Свобода Росії» та «Російського добровольчого корпусу». При цьому війська Росії намагаються обійти місто за чотири кілометри на схід, де їм, за даними Ріпці, вдалося перерізати дорогу з Вовчанська до Тихого.

Український нардеп Олексій Гончаренко також написав, що росіяни посідають позиції на території Вовчанська, місто переходить під окупацію. Деякі Telegram-канали з посиланням на поліцейського з Харківської області Дениса Ярославського пишуть, що російські війська вже на Вовчанську.