Стріляючий у Фіцо виявився письменником

Коментарi:

Журналістам вдалося зв'язатися з сином Словаччини, який напав на прем'єра.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Чоловік, який напав на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, був письменником, повідомляє місцевий телеканал Markiza. Aktuality.sk пише, що стрілець випустив кілька збірок.

Зловмисник – 71-річний уродженець міста Левице Юрай Цінтула. У своєму місті він заснував літературний клуб «Райдуга».

За даними Aktuality.sk, раніше він працював у приватному охоронному підприємстві.

Портал зв'язався із сином стрільця. Той сказав, що немає поняття, чому стався напад, пенсіонер не говорив про свої наміри. У відповідь на запитання про негативне ставлення свого батька до партії Фіцо SMER («Напрямок – соціальна демократія») син сказав лише, що той не голосував за цю партію.

Після стрілянини нападника затримали. Він стріляв із короткоствольної рушниці, якою володів легально, законність власності підтвердив його син. Перед тим як відкрити вогонь, зловмисник крикнув Фіцо: "Робо, іди сюди!"

Замах на Фіцо стався біля культурного центру Гандлова, де проходило виїзне засідання уряду країни. З Гандлови пораненого прем'єра на гелікоптері направили до найближчого міста Банська-Бистриця для проведення операції. До Братислави, яка знаходиться більш ніж за 100 км від Гандлови, його вирішили не доставляти через необхідність терміново надати допомогу. Влада повідомила, що стан Фіцо загрожує його життю.

Видання Plus з посиланням на джерело повідомляло, що прем'єр отримав поранення у груди, живіт та руку, прозвучало до п'яти пострілів.