Мер Очакова прокоментував інформацію НАЗК про своє «збагачення» та квартиру в Іспанії

Коментарi:

Мер Очакова Сергій Бичков через десять днів відреагував на інформацію Національної агенції з питань запобігання корупції.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Нагадаємо, агентство перевірило декларації чиновника за 2021 та 2022 роки та виявило невідповідність поданих даних та реального стану справ.

Так, зазначається, що під час війни 2022 року чиновник купив квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн. грн. (така ціна вказана у декларації, а не означає, що нерухомість насправді коштує 125 тисяч євро, – ред.). Однак, судячи із декларації, ні він, ні його дружина на таку нерухомість не заробили.

Також незрозуміло, звідки мати Бичкова взяла 12 мільйонів гривень готівкою, яку минулого року подарувала синові. І це при тому, що законні доходи похилого віку жінки за 26 років становлять трохи більше 580 тис. грн.

НАЗК зазначає витрати дружини Бичкова, яка отримала 300 тисяч гривень від підрядника Очаківської міськради – ці гроші жінка витратила на себе.

Агентство наводить ще кілька нестиковок декларації, про які можна почитати тут. Крім того, поліція вже розпочала кримінальне провадження за фактами, переданими НАЗК.

І ось через 11 днів на сайті Очаківської міськради опубліковано офіційний коментар Сергій Бичкова.

Вона заявляє, що «інформацію було оприлюднено спеціально в той момент, коли я перебуваю у відрядженні та не можу особисто прокоментувати цю інформацію. Офіційно заявляю, що всю інформацію про мої доходи, починаючи з 2016 року, буде надано після мого повернення, мною особисто, всім, хто в ній зацікавлений».

У якому тривалому закордонному відрядженні перебуває заходів прифронтового Очакова – не повідомляється. Також немає інформації про терміни та цілі поїздки.

Зазначимо, що за час війни Сергій Бичков об'їздив пів Європи. Він був у відрядженнях в Іспанії, Бельгії, Нідерландах, Франції і т.д. Сайт Очаківського міськосвіту писав, що мета більшості поїздок – розвивати спільну взаємодію громад через комунікацію з громадянським суспільством та завдяки народній дипломатії.

Крім того, він знайшов час, щоб відвезти до Франції на відпочинок групу дітей.