Мінекономіки відмінило скандальний наказ про бронювання співробітників компанії доставки та букмекерів

Коментарi:

Міністерство економіки України анулювало скандальний наказ про бронювання співробітників компаній з доставки та букмекерських фірм, таких як Glovo та Favbet.

Про це повідомила у Фейсбуці міністр економіки Юлія Свириденко.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

"З огляду на суспільний резонанс, я скасовую наказ про бронювання і розбиратимемося в ситуації та аналізуватимемо рішення щодо кожної компанії окремо", – заявила чиновниця.

Свириденко також пояснила, яким чином кур'єрська служба, оператор ставок на спорт та низка інших компаній потрапили до списку заброньованих. За її словами, їх порекомендували Мінцифри, а згодом Генштаб.

"Вказані компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Міністерство цифрової трансформації визнало їх критично важливими на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ (єдиному внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування – Ред.), рівень зарплати та те, що вони є резидентами" "Дії". Після цього Мінцифри надіслало списки військовозобов'язаних до Генштабу для перевірки. На основі рішення Генштабу списки опрацьовуються Міністерством економіки. У разі відсутності правових підстав для відмови приймається рішення про бронювання працівників", – написала Свириденко.

Раніше у Верховній Раді показували перелік галузей, співробітників яких можуть бронювати від мобілізації. До них увійшли розведення верблюдів, а також видання каталогів та комп'ютерних ігор.