Двох миколаївців, які заплатили величезні гроші за «трансфер» до Молдови, затримали прикордонники

Коментарi:

Чоловіки мали виїхати, як вантаж автопокришок

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно зі співробітниками Національної поліції запобігли спробі незаконного переправлення за кордон п'ятьох чоловіків призовного віку.

Як з'ясувалося, мешканці Дніпропетровської, Миколаївської та Вінницької областей знайшли в інтернеті оголошення про нелегальний виїзд до Молдови. Зібравшись в Одесі, вони сіли у причіп вантажного таксі. Проте інформація про нелегальне переправлення стала відома правоохоронцям, які зупинили саме цей автомобіль.

"Завдяки своєчасно отриманій інформації, машину зупинили на транзитній ділянці автодороги Одеса-Рені", – повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Щодо 31-річного водія направлено повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України".

На п'ятьох пасажирів, які за документами проходили як вантаж покришок, складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.2 ст. 204-1 КУпАП «Незаконний перетин або спроба незаконного перетину державного кордону України».

Кожен із них мав заплатити різні суми, щоб виїхати з України – від 3 до 6 тисяч доларів, але всі внесли передоплату у тисячу.