Ми не Стародавня Греція – замість «олімпійського перемир’я» путін продовжить нищити українські міста і села

Коментарi:

17 травня путін прокоментував ідею "олімпійського перемир’я", яку раніше запропонував лідер Франції Емманюель Макрон.

Він натякнув, що не прийме цю ідею, а також поскаржився на "несправедливість" щодо спортсменів із рф.

Під час візиту до Китаю він висловився стосовно пропозиції президента Франції Емманюеля Макрона щодо перемир’я в Україні, Секторі Гази та Судані під час проведення Олімпійських ігор в Парижі цього літа.

Він натякнув, що його країна не буде дотримуватися запропонованого Макроном "олімпійського перемир'я" і продовжить бойові дії проти України.

"Ці олімпійські принципи, включно з олімпійським перемир'ям, дуже правильні... Але небагато країн в історії його дотримувалися, за винятком Стародавньої Греції", – сказав російський диктатор.

Крім цього, глава Кремля нарікав на "несправедливість" щодо російських спортсменів. Він звинуватив "міжнародних спортивних чиновників" у тому, що ті начебто самі порушують принципи Олімпійської хартії, а отже не можуть вимагати її дотримання від інших.

"Самі порушують, а від нас вимагають виконання. Дорогі друзі, так ми далеко не заїдемо. Так ніхто й ніколи з таких питань не домовлявся", – сказав правитель росії.

Російським спортсменам заборонено брати участь в Олімпіаді під прапором рф. МОК вирішив не допустити спортсменів і спортсменок з росії та Білорусі до участі в церемонії відкриття Літніх Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Раніше лідер Франції Емманюель Макрон заявив, що розраховує домовитися на припинення вогню в Україні, Секторі Гази та Судані під час проведення Олімпійських ігор в Парижі цього літа.

До слова, його пропозицію підтримав очільник Китаю Сі Цзіньпін, який на початку травня здійснив візит до Франції.