Шойгу не захотіли пускати до парламенту Китаю на переговори Путіна та Сі Цзіньпіна

Коментарi:

Секретар Ради безпеки Росії Сергій Шойгу не зміг з першого разу потрапити на переговори президента Володимира Путіна та голови Китаю Сі Цзіньпіна у Будинку народних зборів у Пекіні.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Як повідомив кореспондент «Комерсанта», організатори заходу засумнівалися у дійсності перепустки колишнього міністра оборони і не дозволили йому увійти. У результаті Шойгу був змушений деякий час чекати на вулиці біля будівлі парламенту, спостерігаючи за колегами делегації, які вільно проходили повз, оскільки у них таких проблем не виникло.

«Шойгу не хотіли взагалі пускати до Будинку народних зборів. Організаторів чимось не влаштував його значок, що дає право на прохід, коли йдеться про членів делегації. І секретареві Ради безпеки довелося чекати не одну і не дві хвилини, перш ніж питання все-таки вирішилося», — уточнив Колесников.

Примітно, що Шойгу відвідував Китай відносно нещодавно наприкінці жовтня минулого року. Тоді він як міністр оборони брав участь у 10-му Пекінському Сяншаньському форумі.

Це не перший казус, який стався з високопосадовцями російського керівництва під час візиту Путіна до Китаю. До цього сторона, яка приймає, відправила в автобус до журналістів міністра фінансів Антона Силуанова, хоча він мав їхати разом з колегами. За словами кореспондента Павла Зарубіна, для глави Мінфіну це стало несподіванкою.