Українці десятиліття: у топ-100 п'ятеро миколаївців

Коментарi:

За допомогою авторитетних експертів та читачів редакційна рада NV сформувала лістинг співвітчизників, які протягом 10 років відігравали ключову роль в Україні.

NV створив список 100 людей десятиліття у три етапи. Звернувся до 47 експертів з різних сфер — військових, волонтерів, бізнесменів, топ-менеджерів, лідерів громадської думки, представників культури та журналістів — і попросив назвати українців, які, на їхню думку, визначали історію країни з 2014 року. Водночас, редакція запустила опитування на сайті. Маючи ці два списки, члени редакційної колегії NV з урахуванням власної думки сформували фінальний список 100 людей десятиліття.

Військові
Євген Жуков (Маршал),
начальник Департаменту патрульної поліції України, "кіборгів", у 2014 році захищав Донецький аеропорт.
Дмитро Марченко, екс-начальник Головного управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення ЗСУ, на початку великої війни організував оборону Миколаєва та врятував місто від окупації.

Державні діячі
Віталій Кім,
голова Миколаївської обласної військової адміністрації, один із найпопулярніших регіональних діячів часів повномасштабного вторгнення, знаходиться на передньому краї боротьби проти агресора.

Бізнесмени
Олексій Вадатурський (1947-2022),
Герой України, засновник агрокомпанії Нібулон – одного з найбільших вітчизняних виробників та експортерів зерна з вражаючою логістичною інфраструктурою, зокрема власним річковим флотом, загинув під час російського обстрілу.

Спорт
Ольга Харлан,
одна з найкращих шаблісток світу, восени 2023 року отримала з рук Президента Володимира Зеленського орден Ярослава Мудрого IV ступеня за просування міжнародного авторитету країни.