Встановлення вентилятора в бомбосховищі: особливості

Коментарi:

Облаштування бомбосховища актуальне у громадських, комерційних, житлових, промислових приміщеннях. Багато укриття в містах та селах потребують капітального ремонту з метою приведення їх у відповідність до вимог безпеки та санітарно-гігієнічних норм.

Для підтримки нормального мікроклімату всередині будівлі та хорошого самопочуття всіх, хто в ній знаходиться, необхідна якісна вентиляція. Вентилювання природним потоком повітря без допоміжних пристроїв передбачено лише для невеликих сховищ місткістю до п'ятдесяти осіб.

Основні вимоги до організації

Якщо укриття має великі розміри, а природна вентиляція не дає бажаного результату, потрібно використовувати спеціальні вентилятори. На сайті https://provent.ua/product/ventilyator-dlya-bomboubezhishcha-erv/ можна придбати вентилятор для бомбосховища, який працює в умовах перепадів температур від -40 до + 40 °С.

Установка такого приладу дозволить зберегти оптимальний рівень тиску всередині притулку для того, щоб у приміщення не потрапляли пил та сміття ззовні. Сучасні реалії показали, що більшість підвалів, що використовуються як укриття, не мають правильно облаштованої вентиляційної системи.

Мінімальною санітарно-гігієнічною вимогою до укриття є якісний повітрообмін для людей, які перебувають у них, протягом двох днів (для укриттів закритого типу). Технологія забезпечення такої вентиляції великою мірою залежить від характеристик самого бомбосховища:

  • місткість (потужність вентиляції багато в чому визначається кількістю людей, які будуть у ньому перебувати);
  • конфігурація будівлі (висота стелі, розмір, поділ на секції, наявність комунікацій із основної будівлі);
  • розташування (частина основної будівлі або окрема будівля).

Активна вентиляція з фільтрацією дозволить ефективно забезпечити оптимальний мікроклімат усередині укриття. При правильному встановленні в приміщенні не буде зайвої вологи, пилу та грибка.

Інші типи вентиляційного обладнання

Вентилятор ВЦП 5 45 розрахований на переміщення суміші повітря, пилу та газу з наявністю твердих домішок до 100 г/м3. За умови експлуатації на відкритому повітрі для вентилятора, як і для двигуна, має бути передбачений спеціальний захист від атмосферних опадів.

Його установка найчастіше проводиться на підприємствах, що виробляють велику кількість твердих домішок у повітрі:

  • дерево- та металообробної промисловості;
  • у виробничих цехах;
  • у офісних приміщеннях;
  • на складах та в магазинах.

Вони встановлюються під різними кутами, залежно від вимог вентиляційної системи конкретної будівлі. Робота вентиляторів ВЦП 5-45 забезпечується асинхронними електродвигунами.

Придбати різні типи пристроїв для робочих приміщень та бомбосховища, а також електроустаткування для їхньої роботи можна в інтернет-магазині «Провент».