На етапі кубка світу у Харлан срібло, 16-річна миколаївська шаблістка Коротченко – 75-а

Коментарi:

Сьогодні, 18 травня, Ольга Харлан посіла друге місце на етапі кубка світу з фехтування на шаблях, який пройшов у болгарському Пловдіві.

Харлан на шляху до фіналу обіграла «нейтральну» спортсменку Анну Смирнову (ту саму, якій вона відмовилася потиснути руку на ЧС-2023), італійок Елоїзу Пассаро та Росселлу Грегоріо, а також у напруженій сутичці (15:13) японку Місакі Емуру.

У вирішальному протистоянні Ольга поступилася (8:15) першим номером світового рейтингу, француженці Сарі Бальзер, яка здобула вже третю перемогу на етапах Кубка світу в сезоні-2024.

Нагорода у Пловдіві стала для української фехтувальниці четвертою у нинішньому голі на рівні Кубка світу. Нагадаємо, раніше вона здобула «срібло» в Алжирі, тріумфувала в Лімі і стала бронзовою призеркою в Афінах.

Харлан — чемпіонка Олімпіади-2008 у командній шаблі, призерка Ігор у 2012 та 2016 роках. Ольга також візьме участь в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Зазначимо і виступ наймолодшої української шаблістки з Миколаєва – 16-річної Вікторії Коротченко. Вихованка миколаївського тренера Артема Скорохода посіла – 75-е місце серед 152 учасників. Причому, вона у груповому турнірі здобула чотири перемоги. Збірниці України Олена Краватська – 38-а, Ольга Бакастова – 51-а, Аліна Комащук – 63-а. Валерія Гнідашева на 141 позиції.

Ольга Харлан підтримала свого співвітчизника, українського чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF та IBO Олександра Усика перед його поєдинком проти британського чемпіона WBC Тайсона Ф'юрі Відповідну посаду Ольга опублікувала на своїй сторінці в Instagram.

"Сьогодні мені вдалося завоювати срібло на Кубку світу, який є останнім цього сезону. І сьогодні ми всі підтримуємо Олександра Усика та українських енергетиків у битві за світло. Давай, Саню" – написала Ольга.