Минулої доби ворог тричі намагався атакувати Кринки (фото)

Коментарi:

Генеральний штаб повідомляє, що 18 травня російські загарбники здійснили три безуспішні штурми села Кринки.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Кринки – важливий плацдарм ЗСУ на лівому березі Дніпра. У лютому 2024 року Сергій Шойгу, який обіймав тоді посаду міністра оборони Росії, доповів Путіну, що Кринки «зачищені». Українська сторона ці заяви назвала «маніпуляцією та фальсифікацією фактів». Станом на середину травня українські військові, як і раніше, проводили операції в районі Кринок.

Серед тих, хто воює на цій ділянці фронту, бійці 126 окремої бригади Сил територіальної оборони України. У лютому 2024 року боєць цієї бригади Богдан Коваленко в інтерв'ю «5 каналу» розповів деякі подробиці операцій у Кринках.

«Складний напрямок, як і для морської піхоти, для нас, 126-ї бригади, дуже складний напрямок. Чому? Тому що логістика дуже складна. Все, що передається туди, може передатися лише водним шляхом. Всі. Водним шляхом», – розповідав Коваленко

"Ми всі розуміємо, на що ми йдемо, ми всі розуміємо, що є ризик не повернутися звідти", – говорив боєць 126-ї бригади тероборони, відповідаючи на запитання журналістки, чи молиться він перед рейдом у Кринки. «Страх це така річ – ти або йому піддаєшся, або з ним працюєш, – сказав він. — І з того боку противнику так само страшно, там же не роботи, там не якісь суперлюди чи звірі, там такі ж люди, так само їм страшно, так само не хочуть вмирати, тільки ми воюємо за свій дім. Вони їдуть не зрозумій звідки сюди, не зрозумій навіщо»