Кім констатував, що миколаївські чоловіки, побоюючись посилення заходів щодо мобілізації, не виходять на вулицю

Коментарi:

Віталій Кім вважає, що через 2-3 дні місто повернеться до звичайного ритму життя

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На Миколаївщині чоловіки не хочуть офіційно працевлаштовуватися, побоюючись мобілізації. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Губернатор зазначив, що чоловіки не хочуть працювати "вбілу", боячись призову на військову службу. Тому зараз на комунальних та підприємствах критичної інфраструктури є дефіцит робочих рук. І щоб вирівняти ситуацію на традиційно чоловічі професії навчаються жінки.

Крім того, голова ОВА зазначив, що після 18 травня, коли набрав чинності закон про мобілізацію, на вулицях області поменшало людей. Цей факт здивував Кіма, оскільки жодних посилених заходів щодо затримання людей на вулицях не вводили, і на його думку мобілізація відбувається в плановому режимі без перегинів.

«Це вплив медіа та російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО), яка твердить, що після 18 травня чоловіків відловлюватимуть на вулицях. Нічого подібного немає, але люди перестрахування і не виходять на вулицю. Через 2-3 дні всі зрозуміють, що ситуація не змінилася, тож життя відновиться у звичайному режимі», – сказав Віталій Кім.