На Миколаївщині віддали під суд афериста, який заробляв на довірливих таксистах

Коментарi:

Чоловік представлявся прокурором чи чиновником високого рангу. Небагато водіїв могли відмовити такому клієнту

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

До поліції Миколаєва, Одеси, Харкова, Запоріжжя, Вінниці, Дніпра, Тернополя та Черкас протягом минулого року надходили заяви від водіїв одного й того самого онлайн-сервісу таксі про те, що невідомий, замовляючи поїздку, виманював у них гроші. Суми варіювалися від 350 до 3200 гривень.

Поліцейські виявили афериста. Ним виявився 32-річний мешканець Снігурівки, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за шахрайство.

Снігурівець через програму замовляв таксі до адміністративних будівель державних органів різних міст. Коли водій передзвонював і повідомляв, що машину подано, шахрай представлявся прокурором чи іншим високопосадовцем і казав, що в нього... закінчилися гроші на мобільному телефоні. Він просив водія поповнити рахунок, обіцяючи повернути суму разом із оплатою поїздки. Водії, які переводили гроші «прокурору», дуже довго чекали на нього за вказаною адресою, але той на зв'язок більше не виходив.

Таким чином, зловмисник обдурив понад 70 осіб, виманивши понад 70 тисяч гривень, розповів начальник відділення поліції у Снігурівці Сергій Заєць.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство, вчинене повторно". Наразі досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт передано до Баштанської окружної прокуратури. Документ затверджено та направлено до суду для розгляду по суті. Чоловікові загрожує три роки позбавлення волі.