Російські літаки залишають Крим

Коментарi:

Після знищення «Циклону» та удару по авіабазі «Кущовська».

ВСУ ефективно знищують системи ППО та авіацію ворога в Криму. Щоб зберегти літаки, росіяни почали перекидати їх на інші аеродроми на російській території. Що це означатиме для Півдня України та для лінії фронту, пояснив льотчик-інструктор, полковник у запасі Роман Світан.

Українські спецслужби вдарили по російському летовищу «Кущовська». Повідомляється, що на ньому було кілька десятків літаків Су-34, Су-35, Су-27, МіГ-29. Світан розповів, що у «Кущовській» розташована навчально-бойова база, яку зараз ворог використовує як оперативний аеродром. Туди перекинули кілька ескадрил авіації з Криму після влучень.

Деякі літаки перебазували аж на аеродром «Оленья», що за 1500 кілометрів від України. Однак і туди українські механізми знищення, зокрема, безпілотники, дістають, зауважив Світан.

«Це може бути не лише страх від знищення, а й підготовка до нових ракетних ударів. Тому найближчим часом потрібно бути обережними та постійно відстежувати переміщення «Тушок», – додав полковник у запасі.

Авіація тікає із Криму

Також з'явилася інформація, що Росія почала евакуювати особовий склад армії з Джанкоя з аеродрому. Літаки передислокують до Керчі на аеродром «Кіровське», який до того ж модернізують. Також у Криму будуються оглядові вежі чи не на кожних 500 метрах.

«З Джанкоя, Бельбека, Сак авіація зараз перекидається на «Кущовську». Звідти працювати Херсонським і Запорізьким фронтами дуже далеко, хіба зможуть Сходом», – зазначив Світан.

Експерт пояснив, що зараз росіяни намагатимуться відновлювати аеродроми на сході Криму, неподалік Керченського мосту, щоб повернутися вже туди і мати можливість працювати півднем України.