У Миколаєві влаштували провокаційний пікет на підтримку «ухилянта»

Коментарi:

21 травня було зафіксовано запис фрагмента прямого ефіру в соціальній мережі однієї із громадянок від 20 травня.

Його зроблено біля паркану Миколаївського обласного об'єднаного центру мобілізації.
В прямому ефірі авторка, за участі кількох громадян, влаштувала пікет, на якому висловила незадоволення, що на території Миколаївського обласного об'єднаного центру мобілізації перебуває неназваний військовозобов'язаний громадянин.
З'ясовано, що йдеться про чоловіка, якого доставили до одного з районних ТЦК та СП Миколаєва, оскільки він знаходився у базі розшуку, як військовозобов'язаний. Як з’ясувалось у нього не було причин для отримання відстрочки. Ще 7 грудня 2023 року цей чоловік отримував повістку під підпис про явку до ТЦК та СП на 12 грудня, та по якій так і не з’явився.


Правоохоронці просять громадян не проводити сумнівних акцій на підтримку осіб, які намагаються зробити все, щоб не виконувати свій конституційний обов'язок. Своїми діями ви наносите шкоду мобілізаційним заходам, які необхідні для захисту країни та граєте в інформаційному просторі на користь ворогу — російській федерації.
Згідно статті 114-2 ККУ «Несанкціоноване розповсюдження інформації про розміщення ЗСУ чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану», передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ.
Вищевказані дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або з метою надання такої інформації державі-агресору, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.
Наразі всі військовозобовʼязані уточнюють свої військово-облікові дані і жодного не "крутять" біля ТЦК та СП, а тим, хто свідомо намагається уникнути мобілізації будь-якими способами, будуть привозити одразу на ВЛК.
Обов’язок захищати Батьківщину — це Конституційний обов’язок кожного громадянина України!