Анексовані регіони Донбасу вирішили відокремити від Росії прикордонною смугою

Коментарi:

На кордоні Ростовської області з «ДНР» та «ЛНР» встановлять особливу п'ятикілометрову зону зі спеціальним правовим режимом, аналогічним до прикордонного.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

«Знаходження та пересування в особливій зоні можливі лише за наявності документів, що засвідчують особу. Крім того, у стометровій зоні заборонено перебувати без попереднього – за 12 годин – повідомлення Прикордонного управління ФСБ Росії по області», – написав у своєму телеграм-каналі губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

За його словами, такий захід дозволить створити умови для захисту від проникнення «терористів, екстремістів та їхніх посібників», а також незаконного переміщення зброї та боєприпасів на територію регіону.

Протяжність кордону Ростовської області з ДНР і ЛНР становить понад 600 км.

Раніше було обмежено кількість пропускних пунктів, через які можна потрапити до Ростовської області з анексованих регіонів Донбасу. Поза вказаними автомобільними пунктами пропуску в'їзд у Ростовську область та виїзд із неї заборонено.

Також визначено перелік документів, які необхідно пред'явити під час в'їзду чи проходу на територію Ростовської області. Ці заходи зумовлені необхідністю додаткового контролю переміщень осіб з території Донбасу.