Фірма з Дніпропетровщини поверне пів мільона гривень за переплату за газ для ліцею на Миколаївщині

Коментарi:

У грудні 2020 року Надбузький професійний аграрний ліцей уклав договір із господарським товариством на постачання природного газу для опалення на 2021 рік.

Упродовж 2021 року сторони без належного обґрунтування та документального підтвердження уклали 22 додаткові угоди, за якими ціну за одиницю товару збільшено загалом більш ніж в шість разів! При цьому було зменшено обсяг постачання природного газу.

У результаті були спотворені результати відкритих торгів та нівельовано економію, яку було отримано під час підписання договору про закупівлю. Зокрема, зміна ціни договору унаслідок недобросовісних дій робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів.

Миколаївської окружної прокуратури подала позов в інтересах держави до газопостачальної компанії, зареєстрованої в Дніпропетровській області. І господарський суд Дніпропетровської області цей позов задовольнив повним обсягом, повідомили в прокуратурі Миколаївської області. 22 додаткові угоди до договору постачання природного газу визнано недійсними та зобов’язано газопостачальника повернути понад 500 тисяч гривень.