В деокупованій громаді на Миколаївщині молодики шукали зброю на місцях боїв і продавали

Коментарi:

22-річний мешканець Снігурівської громади разом із двома приятелями 18 і 19 років налагодили кримінальний бізнес.

Вони приїжджали на покинуті військові позиції і місця бойових дій. Там ще залишилися боєприпаси, пошкоджена військова техніка та вогнепальна зброя. Перевозили знайдене у різні місця. Облаштували схрон для зберігання цього арсеналу. Шукали клієнтів серед знайомих, продавали трофейні знахідки.

Згодом їх піймали. Слідчі управління обласного главку поліції спільно із оперативниками управління СБУ в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури задокументували факт незаконного збуту фігурантами двох реактивних штурмових гранат. Вони хотsли продати їх 15 тисяч гривень.

За місцем мешкання членів злочинної групи та облаштованих ними схронів правоохоронці провели понад 20 обшуків. Вилучили маршовий двигун для ПГ-7, гранату Ф-1, 13 підривачів різного типу, 13 гранатометних пострілів, 122 снаряди різного калібру, п’ять капсулів спалахування до артилерійського снаряду, чотири сигнальні ракети, порожній тубус до РПГ, понад 350 набоїв різного калібру, 136 куль до набоїв, мобільні телефони, 6000 доларів і 8000 гривень, а також транспортний засіб, на якому зловмисники перевозили знайдене озброєння.

Зловмисників затримали і оголосили про підозру за ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами з метою збуту». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Нині суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомила поліція Миколаївської області.