У Криму більше немає ракетоносіїв, їх ховають у Новоросійську, – ВМС

Коментарi:

У Чорному морі залишилося 10 ракетоносіїв, що базуються у порту Новоросійська.

Українські військові позбавили російських окупантів носіїв крилатих ракет "Калібр" у Криму.

"Носії закінчилися у них у Криму, останнім був "Циклон". Але в Чорному морі залишаються інші носії, які знаходяться в пунктах базування в Новоросійську. Один з підводних човнів, який попередньо не є носієм, вийшов у море. Однак ця інформація перевіряється , тому що точно підтвердити, що це не носій, важко", – заявив повідомив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук.

Нагадаємо, 19 травня ЗСУ знищили корабель ВМФ Росії "Циклон", який базувався в Севастополі. Хоча судно не зробило жодного пострілу, його цінність висока.

Від цього цінність цього активу, у сенсі знищення, ніяк не падає, тому що в якийсь момент вони його все одно довели б до робочого стану», – наголосив Плетенчук.

Крім того, він додав, що незважаючи на українські удари, росіяни не виведуть усі кораблі з Криму, оскільки це означатиме капітуляцію.

"За минулу добу росіяни вивели з півострова ще ряд своїх допоміжних суден і передислокували їх до Новоросійська. Проте вивести весь флот із Криму росіяни не можуть. По-перше, їх банально ніде ставити на інших локаціях. По-друге, вивести звідти флот – це вже буде виглядати трішки "не комільфо", тому що фактично означатиме капітулювати в якомусь сенсі по Криму.