За 20 хвилин по Харківській області випустили 15 ракет: є загиблі та поранені

Коментарi:

Під удар потрапили друкарня та вокзал

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Російські війська вранці 23 травня атакували Харківську область, застосувавши щонайменше 15 ракет, випущених із ракетного комплексу С-300. Про це повідомив представник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За останніми даними, загинуло семеро людей, поранено 16 людей, повідомив голова обласної адміністрації Олег Синегубов.

Війська РФ атакували Харків з 10:27 до 10:45 ранку за місцевим часом, розповів голова міста Ігор Терехов. За його словами, один удар припав по приватному підприємству. Під обстріл потрапила друкарня «Віват», там сталася пожежа, повідомляє «Суспільне». У друкарні, розташованій у Основ'янському районі Харкова, загинули п'ятеро людей, розповів журналістам керівник обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Також російські війська атакували транспортну інфраструктуру та комунальне підприємство, заявив Терехов. Загалом, за даними прокуратури, на території Основ'янського та Холодногірського районів Харкова зафіксували дев'ять попадань.

У місті Люботин у Харківському районі ракети впали у районі залізничного вокзалу. За словами міського голови Люботина Леоніда Лазуренка, внаслідок двох російських ударів поранено п'ятьох людей. Крім того, як повідомив Олег Синегубов, під обстріл потрапило селище Золочів, там також є постраждалі.

Президент України Володимир Зеленський назвав масований удар по Харківській області «надзвичайно жорстокою російською атакою», а російських військових – терористами. За словами президента України, війська РФ «користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки» поблизу кордону двох країн.

«І ця слабкість — не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують», — заявив Зеленський.