Чим займаються українські пілоти F-16, які закінчили навчання у США

Коментарi:

Навіть пара F-16 зможе посилити повітряні сили України.

Після навчального процесу у Сполучених Штатах Америки для управління винищувачами F-16 українські пілоти продовжать готуватись у Європі.

"Навчальний процес не завершується. Пілоти повертаються до Європи і готуватимуться й надалі для того, щоб вже надалі прибути в Україну та продовжити виконання своїх завдань. Цей процес постійний, безперервний і готуються не лише пілоти, а й інженери, які виконуватимуть відповідно свої завдання ділитимуться своїм досвідом уже з колегами в Україні для того, щоб ефективно відбивати повітряний напад противника", – повідомив представник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Також він розповів, який ефект очікується від перших винищувачів F-16 після прибуття в Україну.

"Навіть два літаки зможуть виконувати вже певні завдання у повітряному просторі і безумовно, що це буде певне посилення, оскільки ми дуже потребуємо літаків, оновлення нашого авіаційного парку. Зараз у нас, на жаль, радянські літаки, застарілі", – додав спікер. .

Він зазначив, що винищувачі F-16 зможуть посилити повітряний простір України у плані патрулювання, зможуть виконувати інші завдання щодо завдання ударів по передньому краю на лінії фронту.

Нагадаємо, перша група українських пілотів вже завершила навчання на літаках F-16 на військовій базі в Арізоні, що у США. Перші спеціалісти з обслуговування американських винищувачів F-16 почали повертатися до України з навчань за кордоном.