На Харківському напрямку ми розпочали контрнаступальні дії, – Генштаб

Коментарi:

Сили оборони України зупинили російський наступ на півночі Харківської області.

Українські захисники проводять контрнаступні дії. Проте окупанти проводять наступальні дії на сході Харківщини.

Про це повідомив представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Ігор Прохоренко.

Він зазначив, що мета росіян на Харківщині – створити буферну зону. Однак зараз їх зупинили, ЗСУ ситуацію взяли під контроль та проводять наступальні дії.

"Обстановка складна. Сили оборони продовжують оборонятися на сході та півдні нашої держави, завдають вогневої поразки противнику. Основні дії відбуваються на Харківщині, Донеччині. Щодо Харківського напрямку – противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Зараз ворог зупинено, ситуація контролюється, проводяться контрнаступальні дії", – розповів Прохоренко.

Окрім півночі Харківщини, російські війська намагаються наступати на сході області, плануючи обійти зі сходу місто Куп'янськ. Утім, успіху вони не мають, зазначив представник Генштабу.

Він також додав, що жорсткі бойові дії продовжуються майже вздовж усієї лінії фронту, де окупанти зазнають тяжких втрат. Активно працює наша артилерія, безпілотні системи, задіяна авіація.

"На Сумщині та Чернігівщині ситуація контрольована. Ворог накопичує війська на території РФ, щодня завдає по прикордонних населених пунктах авіаційних та артилерійських ударів, застосовує БПЛА. Намагається знищити об'єкти критичної інфраструктури, атакує ракетами та "шахедами".

Сили оборони знають про плани ворога та роблять усе, щоб їх зірвати. Вживаються заходів щодо виділення резервів та засобів вогневої поразки з метою перехоплення ініціативи на полі бою", – додав Прохоренко.