На Миколаївщині поліцейські затримали 69-річного старого, який упіймав 85 риб

Коментарi:

Пенсіонеру загрожує до 3 років обмеження волі

25 травня на Миколаївщині поліцейські затримали 69-річного чоловіка, який незаконно виловив 85 риб, завдавши державі збитків на суму понад 140 тисяч гривень.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Під час нічного рейду річки Малий Ташлик у селі Лукашівка Первомайського району поліцейський офіцер Синюхинобридської громади разом із представниками рибоохоронного патруля затримали правопорушника. Чоловік використовував мережі та надувний човен для вилову сріблястих карасів, окунів та раків.

"Човен і мережу поліцейські вилучили, а улов передали на відповідальне зберігання рибоохоронному господарству", – повідомили в поліції. За попередніми підрахунками, збитки державі становлять 142 800 гривень.

Стосовно чоловіка розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України "Незаконні заняття рибним, звіриним або іншим водним видобувним промислом". Йому загрожує штраф чи обмеження волі на строк до трьох років.

Правоохоронці нагадують, що заборона на лов риби у зв'язку з нерестом триває до 16 червня. У цей період дозволено лише аматорський лов з берега однією поплавцевою або донною вудкою з одним гачком. Пересування на водоймах усіх плавзасобів, крім судів спеціально уповноважених органів, що охороняють водні біоресурси, також заборонено.