Щодо мера в Миколаївській області, який збагатився під час війни, розпочато кримінальне провадження

Коментарi:

Розслідування проводить поліція Миколаївської області.

У поліції підтвердили початок кримінального провадження щодо мера Очакова Сергія Бичкова. Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки незаконного збагачення у міського голови.

"Щодо мера Очакова розпочато кримінальні провадження за двома статтями: за ч.1 статті 366-2 ККУ та ст. 368-5", – спікер обласного управління поліції Миколаївської області Марина Каліна.

Раніше Національне агентство із запобігання корупції встановило ознаки незаконного збагачення більш ніж на 12 млн грн та декларування недостовірних відомостей у декларації міського голови Сергія Бичкова.

Повідомляється, що під час повномасштабної війни у 2022 році мер разом із дружиною придбав квартиру в Іспанії площею 122,31 кв. м вартістю понад 5 млн. грн. Також він отримав «подарунки від мами» – понад 12 млн грн.

Дружина Бичкова отримала на свій банківський рахунок понад 300 тисяч грн від фізичної особи-підприємця, яка неодноразово виконувала роботи та надавала послуги для Очаківської міської ради, які були витрачені на купівлю одягу, а не автомобіля для міськради.

Розслідування проводить поліція Миколаївської області.

Сергій Бичков вважає, що НАЗК спеціально опублікували матеріал про його збагачення в той момент, коли він перебуває у відрядженні.