На питання родичів полонених бійців із Южноукраїнська відповіли у Координаційному штабі

Коментарi:

У Южноукраїнську представники Південного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Миколаївського обласного ТЦК та СП провели важливу зустріч із сім'ями військовослужбовців, які перебувають у полоні або зникли безвісти.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

На зустрічі обговорили такі питання:

  • Діяльність Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у сфері звільнення з полону військовослужбовців Збройних Сил України.
  • Порядок комунікації членів сімей захисників із військовими частинами та повноваження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.
  • Строки та підстави для проведення службового розслідування щодо зникнення військовослужбовців під час бойових зіткнень.
  • Отримання рідними витягів з актів службового розслідування та інших необхідних документів для забезпечення соціальних прав членів сімей військовослужбовців.

Також детально розглянули питання соціальної, юридичної та психологічної допомоги сім'ям захисників. Для тих, кому потрібно було, провели індивідуальні консультації.

Важлива інформація для сімей військовослужбовців: зверніться до Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, якщо ваш родич зник безвісти або потрапив у полон. Зареєструйтесь в Особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу, щоб отримувати інформацію про вашого близького ( https://cabinet.koordshtab.gov.ua/ ).