Миколаївська область у лідерах антирейтингу за кількістю ДТП із постраждалими

Коментарi:

Регіон у трійці областей, у яких зафіксовано найбільший приріст аварій із постраждалими

Читайте МН в Telegram : тільки важливі новини

6475 ДТП із постраждалими було зафіксовано в Україні за перші чотири місяці 2024 року. Це на 8% більше, ніж на початок повномасштабного вторгнення.

Число загиблих у таких ДТП цього року досягло 813 осіб, а травмованих – 8155 осіб.

Рейтинг антилідерів за кількістю ДТП із постраждалими другий рік очолює Дніпропетровщина, де сталося 637 таких випадків — 10% від загальної кількості країни. Кількість ДТП тут зросла на 14,5%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Миколаївська область на шостому місці за кількістю аварій із постраждалими. За 4 місяці у регіоні сталося 309 таких ДТП.

На жаль, Миколаївщина у трійці областей, у яких зафіксовано найбільший приріст ДТП із постраждалими за рік – +23%. Більше нашого, лише на Херсонщині – +26%.

Читайте також Смертельна аварія у центрі Миколаєва: загинув мотоцикліст

Найбільше людей – 70% від загальної кількості – загинули у ДТП через перевищення швидкості (430) та порушення правил маневрування (136).

Кількість ДТП з постраждалими з вини дітей зросла у 1,4 раза порівняно з минулим роком та у 3 рази порівняно з 2021 роком. Найбільше таких випадків сталося у Львівській (21), Рівненській (14), Івано-Франківській (13) та Волинській (12), у Миколаївській – 6.