Миколаївська гімнастка Валерія Перемета у складі олімпійської збірної України – бронзова призерка чемпіонату Європи

Сірий Вадим
Коментарi:

На європейському континенті розігрують останні ліцензії на Олімпіаду-2024 до Парижа та формують склади збірних.

У столиці Угорщини Будапешті відбувся чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Змагалися 303 спортсменки із 40 країн. 203 «художниці» представляли свої програми серед дорослих та 100 – серед юніорок. Ці змагання стали заключним кваліфікаційним турніром до Олімпіади у Парижі. Єдину путівку отримувала збірна, що за підсумками групового багатоборства набирала найбільшу суму з тих груп, які ще не заробили її на Ігри.

У фіналі групових вправ зі стрічками та м'ячами збірна України, у складі якої виступала вихованка Миколаївської КДЮШ «Перемога» Валерія Перемета, посіла третє місце. А на килимі Будапешту перемогли чемпіонки Європи-2023 – іспанки, збірна Ізраїлю – діючі чемпіонки світу – на другому місці.

Як відомо, олімпійські путівки у цьому виді художньої гімнастики не є іменними. Українки олімпійську ліцензію у групових вправах вибороли ще 2023 року. «І саме 16-річна Валерія Перемета має всі шанси поїхати на Олімпіаду до Парижа. Вона зараз в основному складі збірної України», – розповів «Миколаївським новинам» директор КДЮШ «Перемога» Сергій Жайворонок.

А я нагадаю, що двадцять років тому на Олімпіаді в Афінах вперше та єдиний раз Миколаїв у художній гімнастиці у групових вправах представляла Юлія Чернова, яка посіла дев'яте місце. І вона також вихованка спортшколи на вулиці Садовій.

Чемпіонат Європи-2024 з художньої гімнастики. Групові вправи. Будапешт, Угорщина). 1. Іспанія – 34.700; 2. Ізраїль – 34.500; 3. Україна – 33.900 (Марія Височанська, Аліна Мельник, Діана Баєва, Кіра Ширікіна, Валерія Перемета).