Перші два сидільці Миколаївського СІЗО підуть воювати

Коментарi:

Суд дозволив мобілізуватись двом засудженим, які висловили бажання проходити військову службу.

Центральний районний суд Миколаєва розглянув два подання Миколаївського слідчого ізолятора про умовно-дострокове звільнення засуджених для проходження військової служби за контрактом.

Засуджені 1984-го та 1998 років народження, один за вчинення крадіжки, а інший шахрайський дій, на суді підтвердили, що виявили бажання проходити військову службу за контрактом. Вони зазначили, що їхні рішення є добровільними та без примусу і просили задовольнити подання. Обидва за висновками медичної комісії визнані придатними до військової служби.

Прокурор та представник ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор» також не заперечували проти задоволення подання.

У підсумку суд задовольнив подання та постановив звільнити засуджених умовно-достроково від відбування основного покарання. Миколаївському слідчого ізолятору зобов’язано передати останніх підрозділу Національної гвардії України для супроводження їх до ТЦК і СП з метою укладання контракту і проходження військової служби.

Суд також постановив встановити над чоловіками адміністративний нагляд строком на 1 рік, із забороною перебування поза межами дислокації військової частини, з якою укладено контракт та виїзду в особистих цілях поза межі частини без дозволу командира.

Це перші подібні судові рішення у Миколаєві. Ще кілька подань про звільнення засуджених для проходження військової служби перебувають наразі на розгляді, повідомляє прес-служба Центрального районного суду Миколаєва.