ВАКС зняв електронний браслет з екс-голови Верховного суду миколаївця Князєва

Коментарi:

Вищий антикорупційний суд зняв електронний браслет із колишнього голови Верховного суду миколаївця Всеволода Князєва.

При цьому, термін дії обов'язків, покладених на екс-главу Верховного суду, продовжили до 27 липня.

Колегія ВАКС вирішила зняти з Князєва електронний браслет, оскільки він заявив, що у нього за місцем проживання "по шість годин немає світла та немає зв'язку, тому браслет неефективний". Князєв також стверджує, що браслет погано впливає на його здоров'я.
Нагадаємо, 15 травня 2023-го з'явилося повідомлення, що голову Верховного суду Всеволода Князєва підозрюють в отриманні хабара $2,7 мільйона – це задокументували НАБУ та САП.
Директор НАБУ Семен Кривоніс назвав це найбільшим викриттям чиновника у судовій гілці влади за весь час роботи НАБУ та САП.
Пленум ЗС 16 травня висловив недовіру Князєву — він втратив посаду голови суду. 18 травня Князєва заарештували на два місяці з альтернативою застави у розмірі 107 млн. грн.
30 січня 2024 року суд продовжив запобіжний захід Князєву на два місяці, сума застави за цей час зменшилася до 18,2 млн грн. 31 січня Князєва звільнили з-під варти під заставу. 6 лютого Вища рада правосуддя усунула її від розгляду судових справ. Пізніше термін усунення правосуддя було продовжено.