Як визначити оптимальну кількість порошку, що засипається в пральну машину

Коментарi:

Кожне прання – це рішення дилеми: як відпрати білизну і при цьому постаратися не перевитрачати засіб для прання.

Тим, хто не звик себе обмежувати, потрібно бути обережним і не перестаратися, адже залежить термін експлуатації техніки. При надлишках рідкого чи сипучого засобу для прання очікувати, що машина прослужить довго, не варто.

Загальні правила визначення кількості порошку

У принципі, будь-яка домогосподарка знає, що це визначається безліччю факторів: вагою речей, які ви хочете випрати, ступенем їх забрудненості, типом тканини. Тому хорошим правилом вважається зважування білизни перед пранням. Принаймні таким чином ви зможете з великою точністю визначити одну зі змінних.

Якщо досвіду у цій справі небагато, можна спочатку скористатися універсальним правилом. Воно говорить, що на кожен кілограм речей необхідно засипати у відповідний відсік одну столову ложку сипучого засобу. Виробники пральних порошків вказують на упаковці рекомендовані значення, але можуть відрізнятися від описаного правила. Важливо враховувати, що насипати/наливати ви будете мірною склянкою, і якщо для води правило 1 г = 1 мл діє, то для порошку або гелю це твердження справедливим не буде.

Якщо білизна занадто брудна

У цьому випадку кількість порошку слід збільшити, в самому запущеному варіанті приблизно наполовину. Бажано додатковий об'єм засипати у відсік для попереднього прання, у цьому випадку частина порошку буде використана на етапі попереднього прання. Багато залежить і від пральної машини, вірніше, її функціоналу. Провідні виробники активно використовують технології, що покращують якість обробки одягу: пральна машина Whirlpool, наприклад, може мати функцію обробки парою або оснащуватися технологіями 6th Sense, FreshCare+ або SteamCare, у цьому випадку кількість необхідного порошку коригується у менший бік.

Якщо вода занадто жорстка

На жаль, водопровідна вода в багатьох містах саме така. Про те, що в ній присутня велика кількість мінеральних солей, яких не вдалося позбутися в очисних спорудах, свідчить вапняний наліт, що утворюється в електричному чайнику, наприклад. У разі кількість кошти теж необхідно збільшити приблизно наполовину.

Як визначити, чи багато ви сипете порошку чи мало

Дуже просто. При надлишку засобу для прання ви спостерігатимете аномально високий рівень утворення піни. Це негативно позначається на терміні служби пральної машини, при цьому якість прання не збільшується. Недостатня кількість засобу також визначається візуально: речі будуть погано відпрані. І, до речі, матимуть не надто приємний запах. Щоправда, останній ефект може бути і у випадках, коли надлишки порошку змиваються в повному обсязі.