Які вітаміни слід приймати щодня

Коментарi:

Добавки – це один із способів задовольнити рекомендовану добову норму вітамінів та мінералів. Вони необхідні організму, щоб розщеплювати вуглеводи, жири та білки для його нормального функціонування. Найкраще отримувати поживні речовини, дотримуючись здорової дієти. Але якщо це неможливо, то на допомогу прийдуть вітамінно-мінеральні комплекси: https://anc.ua/ru/product/vitrum.

7 ключових нутрієнтів

Універсальної рекомендації щодо прийому вітамінів немає. Адже кожна людина індивідуальна і потребує певних поживних речовин. Image Але практика показує, що більшості потрібні такі елементи:

  1. Вітамін А (ретинол) – допомагаємо боротися з інфекціями, підтримує зір та здоров'я серця, легень та нирок, необхідний для міцних кісток та зубів.
  2. Вітаміни групи В – вісім елементів, включаючи В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (ніацин), В5 пантотенову кислоту, В6 (піридоксин), В7 (біотин), В9 фолієву кислоту, В12 (кобаламін). Кожен елемент має свої специфічні властивості. Але в комплексі, який можна знайти на https://anc.ua/ru , вони допомагають підтримувати енергію, функції мозку, клітинного метаболізму, зору, травлення.
  3. Вітамін С – антиоксидант, який сприяє зростанню здорових тканин та зміцнює імунітет. Його прийом рекомендується під час сезону респіраторно-вірусних інфекцій або безпосередньо в момент застуди. Корисний при захворюваннях кісток і для боротьби зі старінням шкіри, оскільки бере участь у синтезі колагену. Людям, які страждають на дефіцит заліза, допоможе краще засвоювати мінерал.
  4. Вітамін D – незамінний жиророзчинний нутрієнт, який активується ультрафіолетовим (УФ) світлом. Необхідний підтримки функцій імунних клітин, здорової нервової системи та кісток, і навіть регуляції рівня кальцію і фосфору у крові.
  5. Вітамін Е – має антиоксидантні властивості, підтримуючи імунітет сильним. Але також допомагає розширити кровоносні судини та запобігти утворенню тромбів. Одночасно захищає клітини від пошкодження токсинами, знижує ризик раку, серцево-судинних захворювань та хвороби Альцгеймера.
  6. Вітамін К – сприяє швидкому загоєнню ран, зміцненню кісток та нормальній роботі серця.
  7. Кальцій – мінерал, необхідний здорового зростання кісток. Також відіграє важливу роль у роботі м'язів та потрібен нервам для передачі повідомлень від мозку до тіла. Знижує ризик остеопорозу та бере участь у виробленні гормонів.

Перед тим як прийняти рішення про включення до раціону вітамінних добавок, рекомендується проконсультуватися з лікарем. Надлишок нутрієнтів може послабити організм і негативно позначитися на загальному самопочутті.