Суд розглянув позов мешканки Миколаєва, чоловіка якої окупанти розстріляли в Криму

Коментарi:

Сума позову склала 180 тисяч євро.

Центральному районному суді Миколаєва розглянуто цивільний позов місцевої мешканки щодо відшкодування в її інтересах та в інтересах двох неповнолітніх дітей моральної шкоди, завданої внаслідок збройної агресії рф.

Її чоловік з 2007-го року по 2014 рік служив в 10-й Сакській окремій морській авіаційній бригаді ВМС України. Під час анексії Криму між українськими військовослужбовцями, які несли службу на КПП, відбувся конфлікт з окупантами. Неозброєні українські військовослужбовці зайшли до гуртожитку забрати речі, а їх почали переслідувати. Росіяни підірвали в приміщенні, де перебували також жінки і діти, кілька світлошумових гранат. А її чоловіка було застрелено впритул двома пострілами з автомату АК-74. Події мали місце 6 квітня 2014 року.
Жінка у позові вказувала, що внаслідок втрати чоловіка вона та її діти відчувають душевні біль і страждання, вони втратили відчуття захищеності і перебувають в постійному стресовому стані.
За результатами розгляду позовної заяви, суд дійшов висновку, що позивачкою доведено завдану їй та її дітям внаслідок дій РФ моральну шкоду. Враховуючи характер та обсяг завданих позивачці та її дітям моральних страждань, суд вважає достатнім розмір компенсації за заподіяну їй шкоду.
За такого, суд вирішив задовольнити позов, стягнути з рф на користь позивачки та двох її дітей моральну шкоду у сумі 180 тисяч євро, що за офіційним курсом НБУ становить 5 мільйонів 742 тисячі 630 гривень, повідомляє пресслужба Центрального районного суду Миколаєва.