Трьом миколаївцям, які у гаражах «виготовляли» горілку та коньяк, світить 5 років

Коментарi:

Успішний бізнес працював у Миколаєві з осені минулого року

Трьом миколаївцям висунуто підозри у незаконному виробництві алкогольних напоїв. Успішний підпільний бізнес функціонував у Миколаєві з минулого року.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

За даними досудового розслідування, восени минулого року 52-річний миколаївець із двома знайомими організував бізнес із виробництва алкоголю. «Горілку» та «коньяк» вони робили в гараж. Рецептура проста – змішували етиловий спирт із водою та додавали ароматичні концентрати.

У ході обшуків поліцейські вилучили 6227 літрів речовин, що містять спирт, обладнання, документацію та інші речові докази. Експертизи показали, що вилучені напої не відповідають вимогам державного стандарту України і не придатні для вживання.

Під процесуальним керівництвом прокуратури слідчі повідомили організатора та двох його спільників про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених чи придбаних товарів, обладнання та сировини для їх виготовлення.