На Миколаївщині затримали бандита, який з подільником підірвав банк

Коментарi:

У Чернігові запобігли спробі крадіжки 5 мільйонів гривень з банківських осередків

Правоохоронці затримали зловмисників, причетних до вибуху банку у Чернігові та спроби викрасти гроші з банківських осередків громадян. У ході спецоперації за підтримки бійців КОРД підозрюваних було затримано у Запорізькій та Миколаївській областях.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Інцидент стався 6 травня близько четвертої ранку, коли до поліції надійшло повідомлення про вибух і подальше займання в приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибух пошкодив будівлю та припарковані поряд автомобілі, однак обійшлося без постраждалих. Утримання сховищ банку не було пошкоджено, але були сліди невдалої спроби викрасти майно клієнтів із осередків депозитарію, де зберігалося понад 5,5 мільйона гривень.

Після ліквідації пожежі з'ясувалося, що зловмисники розібрали підлогу та намагалися приховати пограбування пожежею. Проте перестаралися і вибух зруйнував приміщення, зірвавши їхній план.

Внаслідок слідчих та оперативних заходів встановили, що злочин скоїли 42-річні жителі Запорізької та Миколаївської областей. Обидва раніше були засуджені за розбійні напади та незаконне зберігання зброї.

Поліцейські з'ясували, що до пограбування вони готувались кілька місяців. Спільники викопали та зміцнили тунель під землею, що веде до підвального приміщення суміжного багатоповерхового будинку, а також підготували отвір у стіні, що веде до сховища банку.

Обох фігурантів затримано у порядку ст. 615 Кримінального процесуального кодексу України. Під час обшуків у будинках затриманих було вилучено дві 50-літрові бочки з канабісом та пістолет.

Їм повідомили про підозри у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194 (навмисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185 (замах на крадіжку) Кримінального кодексу України.

За скоєний злочин їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна. Досудове розслідування продовжується.