Уражено два російські катери, що охороняли Керченський міст

Коментарi:

Вночі окупанти припиняли рух автомобілів Кримським мостом. Близько 1:00 у Керчі пролунали вибухи.

У ніч 30 травня в результаті спецоперації Головного управління розвідки Міноборони України було вражено два російські катери, імовірно – типу КС-701 "Тунець" – у тимчасово окупованому Криму. Ступінь ушкоджень встановлюється.

За даними джерела в ГУР МОУ, українські морські дрони «Магура V5» атакували катери загарбників у районі селища Чорноморське Євпаторійського району.

Також відомо, що на Таманському півострові, що розташований поряд із Кримом, працювала ППО. Російські пропагандисти писали, що нібито збили 4 безпілотники на підльоті до порту. Вони також скаржилися, що за допомогою дронів нібито хочуть розрядити їхню протиповітряну оборону. Крім того, росіяни попереджали також про "можливий удар балістикою".

За словами окупаційної влади, від уламків нібито збитих ракет постраждали автомобільний та залізничний пороми, пошкоджено скління надбудов. Загиблих серед моряків та цивільних, як стверджується, немає.
Міноборони Росії заявило про нібито збиття 8 ракет ATACMS над Азовським морем і 8 безпілотників – над Чорним. Також нібито знищили два безекіпажні катери, які прямували у бік Криму.

Торік українські військові вже знищували щонайменше два такі катери. Окупанти використовують їх зокрема для патрулювання Керченського мосту.