В Україну повернулися ще 75 звільнених із полону військових

Коментарi:

Між Україною та Росією відбувся перший майже за чотири місяці обмін військовополоненими. У п'ятницю, 31 травня, внаслідок обміну полоненими додому повернулися 75 українських військових.

Читайте МН в Telegram: тільки важливі новини

Президент України Володимир Зеленський підтвердив обмін полоненими із Росією. «Ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ, Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі», – написав Зеленський у телеграм-каналі.

Голова офісу президента України Андрій Єрмак уточнив, що серед повернутих полонених — 19 осіб, які потрапили в полон на острові Зміїний, а також 10 захисників Маріуполя із заводу «Азовсталь».

Також Україна та Росія обмінялися тілами загиблих. В Україну повернули тела 212 військових. До цього про подібний обмін повідомлялося у квітні: Київ повернув 99 тіл, а Росія 23 тіла загиблих військових.

Востаннє Київ та Москва обмінялися полоненими за формулою «100 на 100» 8 лютого. Тоді посередниками також виступили Об'єднані Арабські Емірати. Це був другий обмін полоненими з початку року після аварії літака Іл-76 під Бєлгородом, на якому, як стверджувало Міноборони РФ, було 65 українських військовополонених.