Дві російські субмарини атакували Україну «калібрами»

Коментарi:

Хоча російські окупанти виводять кораблі з Криму, у них у морі знаходяться два ракетоносія.

Кораблі ворога залишаються в портах рф, у східній частині Чорного моря, насамперед це Новоросійськ, де є військово-морська база.

"Зміна дислокації Чорноморського флоту ситуацію щодо обстрілів України не змінює. Збільшується час на реагування", – сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Ворожі кораблі дислокуються біля порту в Абхазії. Але цей порт не приймає носіїв крилатих ракет, тому що це дуже маленька гавань. Росіяни використовують його для берегової охорони ФСБ, тому що для відповідних бойових кораблів там немає умов для маневрів.

Окупанти обрали тактику застосування лише підводних носіїв крилатих ракет, зокрема в ніч на 1 червня два підводні човни випустили по Україні 8 ракет.

"Це п'яте підтвердження застосування носіїв крилатих ракет із середини осені минулого року. Підводний корабель – це складніша мета, ніж надводний. Вони це розуміють і саме тому їх застосовують", – сказав Плетенчук.

За даними Сил оборони півдня України, минулої доби ворог здійснив ракетні удари по південних регіонах, застосувавши балістичні ракети, крилаті ракети з тактичної авіації та ракетоносіїв ворожого флоту. Силами оборони знищено 10 ракет, але не обійшлося без влучень. Ракети потрапили об'єктами енергетичної інфраструктури у Запоріжжі та Кіровоградській області. Пошкоджено десятки будівель та цивільних автомобілів. Внаслідок падіння уламків збитої ракети на Криворіжжі виникла пожежа на енергетичному об'єкті.